شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر
آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی عضو مجلس خبرگان رهبری ، محارب خواندن معترضان به انتخابات سال 1388 را فاقد پشتوانه فقهی و اسلامی دانست.
این عضو خبرگان رهبری در مطلبی در سایت نواندیش با انتقاد از کسانی که معترضان به نتایج انتخابات در سال 1388 را محارب می خوانند، نوشت:
"مسائل گروههای محارب اصلا و به هیچ وجه به اعتراضات سال 88، ملی مذهبیها و مخالفین دیگر ارتباطی ندارد. حتی در رابطه با منافقین هم جمهوری اسلامی دو سال و نیم با اینها هیچ کاری نداشت اما زمانی که اعلام جنگ مسلحانه کردند و آن ترورها و جنایات را مرتکب شدند، به نصایح امام و اطلاعیه دادستان کل کشور، بیتوجهی نشان دادند ، آن طور شد.
این عضو مجلس خبرگان افزوده است:"آن چیزی که بین فقها شیعه و اهل سنت مشهور است، آن است که محارب شخصی است که در برابر مردم شمشیر و اسلحه بکشد و مردم را تهدید کند، نه یک نفر یا دو نفر را. اگر کسی به روی مردم اسلحه بکشد، ولو کسی را نکشد به این فرد محارب گفته میشود. اما کسی که به روی مردم اسلحه نکشیده باشد و اعتراض یا حرفی زده باشد، هیچ کدام از فقها او را محارب قلمداد نمیکنند و حضرت امام نیز در جاهای مختلف محارب را اینگونه تعریف کردهاند و قطعا نظر امام نیز نظر مشهور فقهاست و ایشان نظر خاصی به این قضیه نداشتهاند.
برچسب ها :
تا حدودی سیاسی ,
شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر بدهید
از وفور مدح ها فرعون شد ...
قذافی یک باره قذافی نشد. در دورانی که صاحب قدرت و ثروت بی حساب بود، بسیاری مداح او بودند. از نبوغش در همه عرصه ها سخن می گفتند. هیچ زمینه ای نبود که او را نستایند و البته نواله ای نگیرند. وقتی قذافی داستان نوشت. گفتند حقیقتا شایسته نوبل ادبیات هستی! اگر هم حق ات را خوردند. موسسه نوبل یک موسسه صهیونیستی است.
از این رو در کتاب سبزش به همه تاریخ و همه جهان درس اندیشه و تفکر می داد. توهم او را همراه خود برده بود. مثل همان توهمی که صدام را با خود برده بود. تعبیر های مسخره ای مثل : معجزه هزاره و یا پیامبر بعد از پیامبر اسلام، برای قذافی هم به کار می بردند. اندک اندک امر بر او مشتبه شد. گمان می کرد، اوست که معیار حقیقت است. وقتی او را در شهر سِرت می دواندند، و ضجه می زد، همه آن توهم ها همانند مه غلیظی که بر آن افتاب تندی بتابد، محو شد. وقتی به خود آمد که طنین گلوله در جمجمه اش پیچیده بود..
برچسب ها :
راه ناهموار ,
شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر بدهید
استاد مطهری :
اساساً «رمز اجتهاد» در تطبیق دستورات کلی با مسائل جدید و حوادث متغیر است. مجتهد واقعی آن است که این رمز را به دست آوده باشد ، توجه داشته باشد که موضوعات چگونه تغییر می کند و بالتبع حکم آنها عوض می شود، و الّا تنها در مسائل کهنه و فکر شده فکر کردن و حداکثر یک «عَلَی الاَقوی» را تبدیل به «عَلَی الاَحوَط» کردن و یا یک «عَلَی الاَحوَط» را تبدیل به «عَلَی الاَقوی» کردن هنری نیست و این همه جار و جنجال لازم ندارد.
منبع : ده گفتار ص 128
برچسب ها :
استاد مطهری ,
شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر بدهید
باید با تکتک کشورهای 5+1 مذاکره دوبهدو داشته باشیم
دکتر ولایتی : : ما اگر با تک تک این شش کشور به اقتضاء تعامل نداشته باشیم و با آن ها مذاکرده دو به دو نداشته باشیم، از روش درستی استفاده نکرده ایم.
ولایتی با بیان اینکه ما باید با کشورهای مختلف به صورت جداگانه صحبت کنیم، گفت: هر کدام از این کشورها خصوصیت و منافع خاص خودشان را دارند. ما اگر کاری کنیم که این شش کشور بر سر مخالفت ما با به اشتراک نظر برسند، اشتباه کرده ایم. چون این شش کشور در بسیاری از مسائل بین المللی با هم اختلاف دارند. ما چه کار کردیم که شش کشور مختلف الجهت که در معدود مسائلی با هم توافق دارند، در مخالفت با ایران به اشتراک رسیده اند؟
وی در پایان گفت: دولت در حال تلاش و فعالیت است و مردم هم باید کمک کنند تا دولت از این مشکلات بیرون بیاید. در قضیه هسته ای هم باید کمک کرد که دولت از عهده این کار مهم بر بیاید.
برچسب ها :
تا حدودی سیاسی ,
شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر بدهید
عصرایران ؛ جعفر محمدی - "آتش بزنید ، پیامک بفرستید ، تجمع کنید و فریاد بکشیدتا به هر آنچه می خواهید برسید."
قرار بود این فرمول، دیگر کار نکند ولی اتفاقاتی که در شهرضا افتاد ، نشان داد که گروه فشار - که به اشتباه به "خودسر" معروف شده اند ، همچنان ظفرمندانه کار می کند و حتی نیروی انتظامی و وزارت کشور نیز در برابرشان ، کاملاً منفعل است.
قضیه از این قرار است که یک استاد دانشگاه - دکتر صادق زیبا کلام - به دعوت شورای هماهنگی اصلاح طلبان ، به شهرضا در استان اصفهان می رود تا در آنجا سخنرانی کند و فرمانداری نیز مجوز قانونی این سخنرانی را صادر می کند.
اما از دو شب پیش از مراسم ، اعضای قانون شکن گروه فشار شهرضا ، پلاکاردها را آتش می زنند و با ارسال پیامک هایی اعلام می کنند که اجازه سخنرانی زیباکلام را نخواهند داد و سپس مقابل فرمانداری تجمع می کنند و شعار می دهند.
در پی این وقایع ، فرمانداری و نیروی انتظامی به جای آن که به وظیفه قانونی خود در برخورد با قانون شکنانی که شبانه در خیابان ها راه می افتند و پلاکاردها را آتش می زنند و مانع یک مراسم کاملاً قانونی شوند ، جلسه می گذارند که مراسم سخنرانی را تعطیل کنند!
سوال اینجاست که اگر فرمانداری و نیروی انتظامی این شهر ، توانایی ایجاد نظم و امنیت در شهر را ندارند و نمی توانند با چند قانون شکن معدود برخورد و امنیت یک مراسم ساده سخنرانی را تأمین کنند ، چرا مجوز می دهند و اساساً "چرا هستند" و چرا جای خود را به مسوولانی که کارشان را بلد هستند نمی دهند؟
اگر قرار باشد که نهادهای قانونی یک کشور ، طبق قانون کاری کنند و یک عده آتش بزنند و هوار بکشند و بعد نهادهای قانونی کوتاه بیایند که سنگ روی سنگ بند نمی شود!
مگر برخورد با حوادث بعد از انتخابات 88 با همین منطق صورت نگرفت؟ پس چطور می شود که اعتراض خیابانی یک گروه ، با شدیدترین برخوردها مواجه می شود و اعتراض یک گروه دیگر ، با تمکین و عقب نشینی نهاد های قانونی؟
اگر چند بار با گروه های فشار برخورد قانونی شود و به صرف این که اینان ظاهری چنان دارند و پشت شان به فلان گرم است ،امان نیابند ، می فهمند که مملکت قانون دارد و آتش زدن شبانه پلاکاردهای سخنرانی یک استاد دانشگاه ، فتح الفتوحی نیست که بتوانند بدان افتخار کنند و در خلوت خود بگویند: دیدید که چگونه فرمانداری و نیروی انتظامی و مردمی که قرار بود در این سخنرانی شرکت کنند را زیر پا گذاشتیم و کسی هم نتوانست بگوید بالای چشمتان ابروست؟!
گروه فشار نیز ، البته مانند بقیه مردم ایران ، حق اظهار نظر دارد و می تواند تجمع برگزار کند و یا بعد از سخنرانی ، در مراسم دیگری ، نقد آن را برگزار کند ولی حق ندارد آتش بزند و عربده بکشد و جلوی اظهار نظر دیگران را بگیرد.
از دولت نیز انتظار می رود به گروه فشار "عملاً " بیاموزد که هر کس قلدری کند و رگ گردن متورم نماید و هوار بکشد ، الزاماً حق با او نیست و قرار نیست دولت قانونی جمهوری اسلامی ایران و نهادهایش از ریاست جمهوری گرفته تا فرمانداری ها و بخشداری ها ، در برابر قلچماق های ظاهر الصلاح ، کرنش کند ، بلکه دوران قانونمداری فرا رسیده است و هر که بخواهد راه شعبان بی مخ ها را ادامه دهد ، باید تاوان قانونی اش را را هم بدهد.
برچسب ها :
تا حدودی سیاسی ,
شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر بدهید
هر متفکر دینی علاقه مند است که اندیشه دینی، ناب و خالص باشد، پاسخگوی مسائل و حل کننده مشکلات باشد، اما این توانایی و خلوص را باید در رقابت با سایر آرا و تفکرات بررسی شود نه در جدایی از آنها. خلوص و توانایی اندیشه مذبی را نمی شود تعریف و اثبات کرد مگر در میان سایر اندیشه ها . ما اگر آن قدر زمینه را تاریک کنیم که کمترین شعاعی از خودمان را، آفتاب بپنداریم ، این روشنایی فقط برای عالم خیال خوب است نه برای زدودن تاریکیهای واقعی.
مشعلهای دیگر را خاموش کردن و یا وجودشان را انکار کردن و آنها را نادیده گرفتن و در اوصاف مشعل خویشتن خطابه خواندن شاید یک عده عوام را اقناع کند ولی ظلمتی را نمی زداید ....
شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر بدهید
دکتر علی شریعتی :
چه حادثه ای در این جهان از بازی پروانه بر گِرد شمع، پرواز پروانه بر هاله ی شمع و نشستن و گریختن و سوختن و ساختن و هیچ نگفتن پروانه بر آتش شمع زیباتر است؟!
فداکاری را همواره باید پنهان داشت؛ نه تنها از دیگری، بلکه از خود، تا خود هم آن را به یاد نیاوری، به آن نیندیشی ...
منبع : گفت و گوهای تنهایی ص 222
برچسب ها :
دکتر علی شریعتی ,
شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر بدهید
سیاست و حکومت امویان و عباسیان مبتنی بر تقدیس قدرت و حاکم بود… همه مردم ملک و متعلق حاکم بودند. به تعبیر خواجه نظام الملک: و این را بباید دانستن که ملک و رعیت همگی سلطان راست .
برچسب ها :
راه ناهموار ,
شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر بدهید
ماندلا نوشته است :
سلول زندان، جایگاهی خواستنی ست تا انسان خویشتن خویش را بشناسد. جریان اندیشه و احساس خود را بررسی کند…شما هر روز پیش از آغاز کار حدود 15 دقیقه به روزی که در پیش دارید بیندیشید. ابتدا این کار دشوار به نظر می رسد اما اگر ده ها بار تکرار و تمرین کنید به نتیجه خواهید رسید. بدانید که قدیس ها هم گناهکارانی بوده اند که در طهارت خویش کوشیده اند…
صلح در جامعه بدون صلح در جان انسان ممکن نیست!
برچسب ها :
راه ناهموار ,
شنبه 92/10/7 — azadnagar -
نظر
برندگان مسابقه عکاسی نشنال جئوگرافی در سه رشته طبیعت، مکان ها و مردم معرفی شدند.
جایزه اول بخش طبیعت: خرس قطبی یخ زده. عکاس: Paul Souders
عکس تقدیر شده بخش طبیعت: جزر و مد دانوب در مجارستان. عکاس: Réka Zsimon
عکس تقدیر شده بخش طبیعت: کرگدن هندی در جایی در محل نگهداری خود در باغ وحش تونتو گیر کرده است. عکاس: Stephen De Lisle
عکس تقدیر شده در بخش طبیعت: آشیانه کلاغ؛ کلاغی که در توکیو زندگی می کنند از رخت آویز برای درست کردن لانه استفاده کرده اند. عکاس: Yosuke Kashiwakura
برنده جایزه اول بخش مکان ها: منظره مه گرفته شهر قدیمی "یوانیانگ" در چین. عکاس: Adam Tan
عکس تقدیر شده در بخش مکان ها: گاوها و کایت ها در ساحل "اندولوسیا" در اسپانیا. عکاس: Andrew Lever
عکس تقدیر شده در بخش مکان ها: منظره دریاچه "منیندی" در "نیوساوت ولز" استرالیا. عکاس: Julie Fletcher
عکس تقدیر شده در بخش مردم: زندگی شاد خانواده بی سرپناه در رومانی. عکاس: Aurélie Geurts