سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر بدهید
بی دغدغه بودن و بی دردی با روشنفکری نمی سازد. ایمان اجمالی به کامل و سالم بودن خانه دین برای روشنفکر کافی نیست. وی باید هماهنگی اجزای آن را به روشنی و تفصیل بداند.برای او منظومه ارزشهای دینی نمی تواند منظومه ای مجمل و مبهم و فراخ و بوقلمونی باشد که با هر چیزی بسازد.برای او عدل، سلامی نیست، بلکه اسلام عادلانه است. و مسلمین هم به اسلام عادلانه ایمان دارند، نه به اسلام با هر شکلی و هر صورتی. و اگر تحقق آن ارزشهای بنیادین به چشم دیده نشود، نمی توان عقول را به بحث و بیان اقناع کرد.
سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر
دین، خانه روشنفکر دینی است که وی خود آن را بنا می کند نه اینکه خانه ساخته شده را بخرد. خانه ساخته خریدن، تقلید است نه تحقیق. او تا هر یک از آجرهایش را به نوبه خود نشناسد و وارسی نکند و در جای مناسب نگذارد، نه خانه کامل است و نه دل آرام، به همین سبب هم روشنفکر، پویاست، اهل دوندگی است. چون همیشه در کار بنا و تعمیر خانه خویش است؛ به عکس مقلد که خانه ای را می خرد و آسوده دل تا آخر عمر در آن زندگی می کند.
سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر بدهید
پیامبران پیام آور تخدیر نبودند، بلکه محرک تفکر و تامل بودند. چون و چرا و انتقاد کردن و طالب فهم نو و درک تازه شدن، عین روح دیانت است. از راهزنانی که تفکر را در برابر تعهد می نهند حذر باید کرد.
عبرت آموختن و فکر کردن و مشکلات را به سرپنجه تعقل و تدبیر گشودن و از عشق کار عقل را نخواستن و برای فکر نکردن بهانه نتراشیدن، وظیفه واجب و دینی امروزین ماست.
برچسب ها :
راه ناهموار ,
سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر بدهید
استاد مطهری :
مطلب دیگر که در اجرای امر به معروف و نهی از منکر خیلی مهم است دخالت منطق در این قضیه است. ...
چندین سال پیش در یکی از شهرهای کوچک واقع در ایالت فیلادلفیا (آمریکا) زنها مبتلا به قمار بازی شده بودند. ابتدا کشیشها و روزنامه نویس ها و خطبا و فصحا تا می توانستند راجع به بدی قمار خصوص برای زنها گفتند و نوشتند، ولی مثل همین حرفهای خودمانی مانند گردو روی گنبد سُر خورد و پایین افتاد و به جایی نرسید. تا آنکه شهردار محل به فکر افتاد یکی دو تا باشگاه و نمایشگاه هنری زنانه دایر کند و سرگرمی های مناسب در آنجا فراهم نماید، از قبیل نمای بچه های چاق و تندرست و جایزه دادن به مادران کاردان و از قبیل کارهای دستی و غیره، هر کدام برنامه و ترتیبات خاصی داشت و مردم را سرِ ذوق می آورد. دو سه سالی از ین جریان گذشت که زنهای آن شهر بکلی قمار را فراموش کردند.
این را می گویند چاره عملی و تدبیر عملی.
منبع : کتاب ده گفتار ص 95
برچسب ها :
شهید مطهری ,
سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر بدهید
بیمار تر از من دلِ بیمار خودم بود
بیزاری ام از عشق تو آزار خودم بود
عشق تو که دیوار غمش میشکند سر
همسایه ی دیوار به دیوار خودم بود
آه این منِ منفور برایم چه عزیز است!
یوسف شدنم گرمیِ بازار خودم بود
رنج از تو ندیدیم ، بلا از تو ندیدیم
دردی هم اگر بود ، به اصرار خودم بود
ای آینه ی بی کسی و بی دلیِ من
مقصود ز دیدار تو دیدار خودم بود
«مقصود تویی کعبه و بتخانه بهانه»
من هرچه که گفتم همه انکار خودم بود
منبع : کتاب جاده یکطرفه ص 54
برچسب ها :
جملات ناب ,
سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر بدهید
آه این پرنده بیگناه را رها کنید!
پتر اول که مورخان روسی او را پتر کبیر می نامند انسانی بود با اندیشه های متضاد و اعمال شگفت. وی گاه آنچنان بیرحم می شد که فرمان قتل صدها نفر بیگناه را صادر می کرد و گاه آنچنان دلرحم که حاضر به مرگ پرنده ای نبود.میرژوسکی درباره او می گوید:
«همین آدم که اقلا صدها هزار نفر را کشت و در هر مدرسه دو نفر قزّاق بیرحم گذاشت تا شاگردان بیگناه را تازیانه بزنند، نتوانست آزار شدن یک پرنده را تحمل کند.
روزی در قصر سلطنتی،یکی از علمای آلمان در حضور وی برای ملکه فشار هوا را توضیح می داد. آنگاه نوبت آزمایش فرا رسید و وی به آزمایش پرداخت. او گنجشکی را در شیشه انداخت، بتدریج هوا را از درون ظرف بیرون می آورد تا امپراتریس یا ملکه ببیند که حیوان بیچاره از بی هوایی چگونه می میرد. همین که پتر اول او را دید گنجشک بسرعت پر می زند و به سکرات موت افتاده است، فریاد زد: بس است! این حیوان بدبخت کاری نکرده و کسی را نیازرده، زود ان را رها کنید که برود.»
و البته این شخص که اینقدر پر عطوفت و دلرحم بود(!) پسر خود آلکسی پترویچ (1690-1718) را در زیر شکنجه کشت!
برچسب ها :
داستان های کوتاه ,
سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر بدهید
مرکب عاطفه اگر چراغ عقل به دستش و ترمز عقل بر پایش نباشد، چون سیل جز ویرانی به بار نخواهد آورد.
سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر بدهید
در جامعه سنتی گذشته ما، ایمانهای قوی وجود داشت و مراسم مذهبی به مراتب پرشورتر از آنچه امروز برگزار می شود، اجرا می شد. این حال سالیان دراز در این سرزمین جریان داشت؛ اما دیدیم که آن عواطف در عین نیرومندی به تنهایی در برابر سیل مهاجم افکار بیگانه مقاومت نکرد.
عاطفه مانعی است در برابر عاطفه؛ اما آنچه با فکر مقابله می کند فکر است. عاطفه اگر در برابر فکر بایستد، جز تعصب نابجا ثمره ای نخواهد آورد. آنچه به نام تعصب مذموم می شناسیم و طرد می کنیم عبارت است از عاطفه ای که در برابر فکر می ایستد.
برچسب ها :
راه ناهموار ,
سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر بدهید
این چرخ گردون هیچ کس و هیچ دوره ای را بیمه نکرده است و تضمینی هم به کسی نداده است.
امروز در جامعه ما عواطف غلیان بسیار دارد، اما باید هوشیار باشیم و بدانیم هیچ تمدنی بر عشق تنها بنا نشده است و هیچ جامعه ای با عاطفه محض نمی تواند به بقا و حیات خود ادامه دهد.
چراغ عاطفه بی روغن عقل خاموش می شود. اگر در کنار این اخلاصها و ایثارها ، روشنگریهای فکری و عقلانی نباشد، بسا که از این هم طرفی نبندیم ....
روسنفکری و رازدانی ص 303
برچسب ها :
راه ناهموار ,
سه شنبه 92/10/3 — azadnagar -
نظر بدهید
دکتر علی شریعتی :
مرگی که ضرری برای هیچ کس نداشته باشد، بی ارزشترین مرگ هاست.
منبع : بازشناسی هویت ایرانی – اسلامی ص 23
و چه زشت و سرد و بی شور است زندگی کردن برای خویش، بودن برای خود! و چه سخت است ....
منبع : گفت و گوهای تنهایی ص 838
مرغ پروازی آسمان، به کدام خانه، دل می تواند بست؟
منبع: گفت و گوهای تنهایی ص 1123
برچسب ها :
دکتر علی شریعتی ,